Ett år av akademiskt skrivande : erfarenheter och arbetstekniker för unga forskare E-Book


Ett år av akademiskt skrivande : erfarenheter och arbetstekniker för unga forskare - David Larsson Heidenblad pdf epub

PRIS: GRATIS

INFORMATION

SPRÅK: SVENSKA
HISTORIA: 2020-04-17
FÖRFATTARE: David Larsson Heidenblad
ISBN: 9789144140568
FORMATERA: PDF EPUB MOBI TXT
FILSTORLEK: 9,99

FÖRKLARING:

Unga forskare som vill göra akademisk karriär står inför många utmaningar. Deras tillvaro präglas av osäkra anställningar, motstridiga krav och begränsade erfarenheter av att stå på egna ben. Många befinner sig dessutom i familjebildande ålder. Kunskap om hur man kan göra för att må bra och nå framgång på sina egna villkor är sällsynt – få forskare låter andra få en inblick i deras forskartillvaro, och i hur den känns.Med Ett år av akademiskt skrivande lyfter David Larsson Heidenblad på locket till sin egen forskartillvaro. Boken började sitt liv som en populär blogg om akademiskt skrivande och arbete. Här följer vi ett år av hans forskarliv och får ta del av tankar kring den akademiska karriären och vad en sådan innebär, reflektioner om skrivandets former och förutsättningar samt tankar om föräldraskap och jämställdhet.Boken riktar sig till unga forskare som vill bemästra sin yrkesroll, men också till deras mentorer och andra som är intresserade av forskarlivets många olika aspekter.

...kare" (Studentlitteratur, 2020) har historikerna David Larsson Heidenblad samlat texter från sin blogg om den egna forskartillvaron ... Finish on Time ... . Historiska institutionen LUX, Lunds universitet Box 192, 221 00 Lund Telefon: 046-222 00 00 (vxl) expedition hist.lu se. Om webbplatsen Studentlitteratur är Sveriges ledande utbildningsförlag. Med läromedel, kurslitteratur, facklitteratur, utbildningar och digitala informationstjänster i utbudet, finns Studentlitteratur med och stödjer kompetensuppbyggnad längs hela kunskapsresan. Vå Detta kan säkert upplevas som fyrkantigt, men för mig är det - som jag varit inne på i tidigare inlägg - ytterst ett sät ... skriva | Adlibris ... . Vå Detta kan säkert upplevas som fyrkantigt, men för mig är det - som jag varit inne på i tidigare inlägg - ytterst ett sätt att skapa frihet och ge förutsättningar för välmående.

I dag är således ett år av akademiskt skrivande över. Ett år av akademiskt skrivande: Erfarenheter och arbetstekniker för unga forskare. David Larsson Heidenblad, 2020 apr, Lund: Studentlitteratur. 128 s. Forskningsoutput: Bok/rapport › Bok. Visa alla (52) David Larsson Heidenblad Forskare Tidigare namn: David Larsson. Affilieringar. Han gick Finish on Time 2011-12 och har alltsedan dess haft ett stort intresse för den akademiska arbetsprocessen. Han har skrivit om sina erfarenheter från kursen i Bli klar i tid och må bra på vägen och även gett ut boken Ett år av akademiskt skrivande: Erfarenheter och arbetstekniker för unga forskare (Studentlitteratur, 2020). Larsson Heidenblad, D. (2020). Ett år av akademiskt skrivande : Erfarenheter och arbetstekniker för unga forskare. Studentlitteratur. Larsson Heidenblad, D. (2012). Vårt eget fel : moralisk kausalitet som tankefigur från 00-talets klimatlarm till förmoderna syndastraffsföreställningar. Agerings bokförlag. Doktorsavhandling. Panelsamtal "Livet efter disputation" följt av bokrelease för "Ett år av akademiskt skrivande: Erfarenheter och arbetstekniker för unga forskare" 2020-06-03 On 14:15 - 16:00. Disputation. The building blocks of sound symbolism. 2020-06-06 Lö 10:00 - 12:00. Symposium....