Kärlekens konst E-Book


Kärlekens konst - Erich Fromm pdf epub

PRIS: GRATIS

INFORMATION

SPRÅK: SVENSKA
HISTORIA: 2004-10-14
FÖRFATTARE: Erich Fromm
ISBN: 9789127099579
FORMATERA: PDF EPUB MOBI TXT
FILSTORLEK: 8,78

FÖRKLARING:

Är kärlek en konst? Eller är kärlek endast en något man råkar ut för om lyckan är god? Denna lilla bok utgår från att kärlek är en konst, alldeles som att leva är en konst. Att lära sig en konst kräver koncentration, arbete och ödmjukhet på samma sätt som vilken annan konst som helst, t ex musik, måleri, läkekonst eller brobyggnadsteknik. Kärlekens konst tar upp kärleken mellan man och kvinna, mellan föräldrar och barn, kärleken till andra människor och kärleken till Gud. Boken handlar också om vår tids kärlekslöshet och dess orsaker. Analysen av det moderna samhället har blivit ännu mer träffande sedan den skrevs 1956. Förord av Owe Wikström. Översättning Assar Asker (1900--1980) var tysk-amerikansk psykoanalytiker, född och uppvuxen i Tyskland, men emigrerade 1934 till USA. Bland övriga verk av Fromm på svenska kan nämnas Flykten från friheten, Att ha eller att vara, Det glömda språket samt Konsten att lyssna.

...1900-1980 (författare) Asker, Assar (översättare) Verk som ingår i eller hör samman med denna titel ... Ur Kärlekens Konst av Erich Fromm - euro-tongil.org ... . Fromm, Erich: The art of loving. (originaltitel) 1. Kärlek är den aktiva oron för livet och tillväxten hos det vi älskar. En av de mest intressanta aspekterna i boken "Kärlekens konst" är förslaget att de flesta av oss inte vet hur man älskar. Det kan verka som en något dyster idé, men vi måste ta hänsyn till de sociala sammanhang Fromm levde i. Ur Kärlekens Konst av Erich Fromm. ISBN 91-27-32944-5 (Jämför med Principernas förklaring av Kärl ... Kärlekens konst - Melanie Milburne | Harlequin ... . Ur Kärlekens Konst av Erich Fromm. ISBN 91-27-32944-5 (Jämför med Principernas förklaring av Kärlek!. A. BRODERSKÄRLEK. Den verkligt fundamentala kärleken, den som finns närvarande i alla typer av kärlek, är broderskärleken.Jag menar känslan av ansvar, omsorg, respekt, kunskap om varje annan mänsklig varelse och önskan att göra livet lättare för honom. I kärlekens konst förklarar Erich att kärlek är en aktiv kraft hos människan, en kraft som genombryter murarna mellan den enskilda människan och hennes medmänniskor och därmed förenar henna med de andra. Kärleken hjälper henna över särskildhetskänslan och tillåter henne att vara sig själv samt bevara sin integritet. "Är kärleken en konst? I så fall kräver den insikter och målmedvetna ansträngningar. Eller är kärlek endast en angenäm sensation, en rent slumpartad upplevelse, någonting man råkar ut för om lyckan är god. Denna lilla bok utgår från från det förra antagandet, men de flesta människor i våra dagar skulle säkert bestämma sig för det senare."


Erich Fromm inleder ... Grekisk mytologi är en samling mytologiska berättelser som innefattar såväl svarssägner och skapelseberättelse, mytologiska beskrivningar av äldre historiska händelser som rent sagostoff.Som vi känner den idag, nedtecknades den grekiska mytologin först av Hesiodos (i Theogonin [1], 700 f.Kr.) och berättelser ur myten - ofta sådana som inte alls nämns av Hesiodos - användes av ett ... I Kärlekens konst får vi följa ett antal människor som försöker ta reda på om lust och kärlek går att separera och hur komplicerade deras relationer kan bli. Från kvinnan som vill hjälpa sina vänner genom att erbjuda sin mans mycket speciella tjänster till ungkarlen som inte vet vad han ska ta sig till med sin retliga men pryda granne. Kärlekens konst av Melanie Milburne. Häftad Svenska, 2016-02-01. 49. Köp. Spara som favorit Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar. Fri frakt inom Sverige över 159 kr för ... Kärlekens konst tar upp kärleken mellan man och kvinna, mellan föräldrar och barn, kärleken till andra människor och kärleken till Gud. Boken handlar också om vår tids kärlekslöshet och dess orsaker. Analysen av det moderna samhället har blivit ännu mer träffande sedan den skrevs 1956. köp konst av Birgitte Söndergaard till bra pris med snabb leverans på wasskonst.se. Birgitte Söndergaard är en av sveriges mest framstående konstnärer. Kärlekens konst. av Erich Fromm (Bok) 2004, Svenska, För vuxna Boken utgår från att kärleken är en konst, något som man kan lära sig med hjälp av koncentration, arbete och ödmjukhet. Författaren tar upp kärleken mellan man och kvinna, mellan föräldrar och barn, till andra människor och till Gud. Global deconstruction...), som dramatiserar hur konsten genom årtusenden har använts till maktspel och propaganda. Växterna kommer till största delen från Blomstertorget i Linköping, Zetas trädgård i Stockholm , några från Billbäcks i Norrköping och senast från Gryts Handelsträdgård I den stunden - det exakta ögonblicket - som vi blir förälskade händer något inom oss. För varenda människa känns det helt unikt och kan ske precis när som helst Enhetsfrakt 49:- inom Sverige, maila för utrikes fraktkostnad. Öppettider Drottninggatan: Mån - fre 10- 18, lör 11 - 16 - OBS! 1:maj stängt OBS! Kärlekens konst är en verklig klassiker. Trots att det snart har gått ett halvt sekel sedan den skrevs står sig Fromms teorier förvånansvärt väl. När Erich Fromm dog 1980, skrevs många överblickande artiklar om honom och hans livsverk. Två ord återkom ofta: "förvånansvärt aktuell"....