Anställdas integritetsskydd : och dataskyddsförordningen E-Book


Anställdas integritetsskydd : och dataskyddsförordningen - Erik Grahn, Susanna Kjällström pdf epub

PRIS: GRATIS

INFORMATION

SPRÅK: SVENSKA
HISTORIA: 2017-11-22
FÖRFATTARE: Erik Grahn, Susanna Kjällström
ISBN: 9789139019213
FORMATERA: PDF EPUB MOBI TXT
FILSTORLEK: 8,86

FÖRKLARING:

I Sverige finns ingen samlad lagstiftning till skydd för den personliga integriteten i arbetslivet. Den som söker svaret på om en integritetskänslig åtgärd är lagenlig måste ta hänsyn till flera olika internationella och nationella rättskällor. Anställdas integritetsskydd – och dataskyddsförordningen vägleder läsaren i den snåriga juridiska materian. Boken behandlar grundligt arbetsgivarens allmänna rätt att vidta kontrollåtgärder samt reglerna i personuppgiftslagen och den nya dataskyddsförordningen (GDPR). I bokens praktiska avsnitt guidas läsaren på ett lättillgängligt vis genom gällande rätt vid vissa vanligt förekommande integritetskänsliga åtgärder i arbetslivet. Framställningen innehåller dessutom checklistor som kan användas när en integritetskänslig åtgärd ska vidtas eller införas, samt vid medbestämmandeförhandlingar om sådana åtgärder. Boken är användbar för alltifrån ombudsmän, förhandlare, personalansvariga och IT- och systemansvariga till jurister som hanterar frågor om drogtester, positioneringsteknik och registrering av arbetstid etc.

...integritetsskydd som utkom i slutet av 2017 ... Anställdas integritetsskydd - Norstedts Juridik ... . Syftet med boken GDPR - juridik, organisation och säkerhet enligt dataskyddsförordningen vänder sig till privata aktörer, den offentliga sektorn, föreningar och andra organisationer som behöver kunskap för att kunna efterleva dataskyddsförordningen.Bokens författare har sammanlagt över 50 års erfarenhet av juridiskt och praktiskt arbete med dataskyddsfrågor från en stor mängd olika organisationer ... Anställdas integritetsskydd: och datas ... Anställdas integritetsskydd : och dataskyddsförordningen ... ... ... Anställdas integritetsskydd: och dataskyddsförordningen (Häftad, 2017) - Hitta lägsta pris hos PriceRunner Jämför priser från 4 butiker SPARA på ditt inköp nu! Förbundsjuristerna Eric Grahn och Susanna Kjällström vid LO-TCO Rättsskydd AB, fackförbundens "advokatbyrå" i Sverige, har skrivit en bok om anställdas integritetsskydd som utkom i slutet av 2017. Syftet med boken är, enligt förordet, att vägleda jurister och andra verksamma inom det arbetsrättsliga området. Lag om integritetsskydd i arbetslivet. ... Bestämmelserna i detta kapitel tillämpas inte på idrottsutövare som är anställda i ett sådant arbetsavtalsförhållande som avses i 1 kap. 1 § i arbetsavtalslagen ... Bestämmelser om dataombudsmannens uppgifter och behörighet finns i artiklarna 55-59 i dataskyddsförordningen och i 14 § i ... Dataskyddsförordningen ska tillämpas från den 25 maj 2018. Den ersätter då personuppgiftslagen, PUL. Företagen har fått en omfattande läxa att göra för att skydda personuppgifter. De nya reglerna medför ett behov av att se över organisation, rutiner och IT-system. Syftet med den här skriften är a... GDPR (dataskyddsförordningen) påverkar alla aktörer som hanterar personuppgifter. Läs om lagförändringen, hur den påverkar din verksamhet och få vägledning genom hela processen. Svenska Cellulosa Aktiebolaget SCA och dess koncernbolag, samlar in och använder personuppgifter i sin verksamhet. Vi värnar om våra anställdas, kunders och andra affärskontakters integritet och är måna om att följa gällande dataskyddsregler, däribland Dataskyddsförordningen (GDPR), i samtliga länder där SCA bedriver verksamhet. Riktlinjer för integritetsskydd. Dela: Facebook; Twitter; Tips; Svar på dina frågor Vanliga frågor; Svar på dina frågor; Inom Tekniska verken-koncernen är vi angelägna om säkerheten för de personuppgifter som behandlas i vår verksamhet och att de behandlas enligt regelverket i dataskyddsförordningen (GDPR). Hos Adlibris hittar du miljontals böcker och produkter inom anställda Vi har ett brett sortiment av böcker, garn, leksaker, pyssel, sällskapsspel, dekoration och mycket mer för en inspirerande vardag. Alltid bra priser, fri frakt från 169 kr och snabb leverans. | Adlibris I Sverige finns ingen samlad lagstiftning till skydd för den personliga integriteten i arbetslivet. Den som söker sv...